Finansije
1

UniCredit bank dobila nagradu Euromoney

FENA
Selma Riđanović - Kenović
Selma Riđanović - Kenović
Na osnovu ankete o transakcijskom poslovanju u 2013., magazin Euromoney jučer je objavio da je UniCredit najpoželjniji pružatelj usluga transakcijskog poslovanja za međunarodne kompanije u Austriji i velikom broju zemalja jugoistočne Evrope kao što su Bosna i Hercegovina, Češka Republika, Hrvatska, Poljska, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Rezultati ankete, koji uključuju povratne informacije od više od 17.000 međunarodnih kompanija, objavljeni su jučer na Internet stranici tog magazina, saopćeno je iz UniCredit Bank.

"Izuzetno smo ponosni zbog ovog priznanja za usluge transakcijskog poslovanja, koje dolazi od naših klijenata. Rezultati ove ankete vrednuju i potvrđuju naš stalni napor na poboljšanju usluga da ponudimo najbolje moguće rješenje u skladu sa potrebama naših klijenata", rekla je direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank Selma Riđanović - Kenović.

Direktor Korporativnog i investicijskog bankarstva UniCredita za Jugoistočnu Evropu Gianfranco Bisagni rekao je da im je veoma drago dobiti ove nagrade koje svjedoče o relevantnosti njihove ponude i snažnom angažmanu timova.

"Transakcijsko poslovanje je centralna usluga za naše međunarodne klijente koji posluju u Srednjoj i Istočnoj Evropi, pri čemu UniCredit teži da pronađe rješenja prilagođena za sve potrebe. Mi ćemo nastaviti da se fokusiramo na poboljšanje i razvoj ponude našim ključnim klijentima", istakao je Bisagni.