Finansije
17

UniCredit Bank Banja Luka odobrila 50 miliona eura Vladi RS

FENA
UniCredit Bank Banja Luka odobrila je dodatnih 50 miliona eura kreditnih sredstava za potrebe Vlade Republike Srpske.

Iz te banke su istakli da su proširenjem limita izloženosti prema Vladi RS-a stvorili mogućnost da Vlada, u skladu s novonastalim potrebama, sada može povući dodatna sredstva koja će u ovim teškim vremenima biti usmjerena u skladu s prioritetima i potrebama Republike Srpske.

Direktor UniCredit Bank Banja Luka Dalibor Ćubela izjavio je da ovakvom odlukom i brzom reakcijom banka pokazuje svu svoju spremnost, da u svakom trenutku, a pogotovo u teškim vremenima, može da bude partner na čiju se podršku i pomoć može računati, jer osjeća i dijeli sudbinu lokalne zajednice.

On je dodao da plasmanom 50 miliona eura UniCredit Bank Banja Luka želi da ubrza oporavak stanovništva, privrede i javnog sektora Republike Srpske, ali i da pokaže da se poslije ovih katastrofalnih posljedica poplava ne smije stati, nego se mora još odlučnije i brže djelovati, kako bi se, čim prije, nastavilo s normalnim životom i novim ulaganjima u Republiku Srpsku.

"Mi vjerujemo u ovo tržište i njegov potencijal zbog čega i jesmo dugoročno opredijeljeni za svoje prisustvo i poslovanje ovdje", kazao je Ćubela, saopćeno je iz UniCredit Bank Banja Luka.