Finansije
0

Sparkasse banka u Sarajevu predstavila novi uslužni koncept u stambenom kreditiranju

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sparkasse banka predstavila je danas u Sarajevu novu uslugu koja klijentu pruža mogućnost da na jednom mjestu ugovori stambeni kredit, odabere iz kataloga nekretninu koju želi kupiti te riješi kreditnu kupovinu namještaja, odnosno opreme za kupljeni prostor.

Minimalnim brojem dolazaka u banku, klijent na istom mjestu može završiti i prateće nebankarske usluge kao što je notarska ovjera ugovora, rečeno je.

Sve te poslove može završiti u Stambenom centru Sparkasse banke, prostoru za klijenta koji ima atmosferu doma i koji je danas svečano otvoren u njenom sarajevskom sjedištu u poslovnom kompleksu Importanne.

Stambeni centar je potpuno novi uslužni koncept u stambenom finansiranju, jedinstven na bosanskohercegovačkom tržištu i regionu, rekla je na svečanosti otvaranja Alma Kratovac, direktorica Segmenta ove banke za razvoj i podršku u poslovanju sa stanovništvom.

Isključivo korisnici novootvorenog centra uživat će popuste na cijeli spektar pratećih usluga - od gratis osiguranja nekretnine za prvu godinu korištenja kredita, do 20 posto popusta na osiguranje pokućstva, popusta na procjene nekretina, popusta u trgovinama za kućanske aparate i namještaj, kod izvođača radova u slučaju adaptacije stambene jedinice i agencija za organizaciju selidbe, pa do gratis programa Pomoć u kući, najavila je Kratovac.

Simboličnim presijecanjem vrpce, zajedno s njom je Stambeni centar otvorio Jasmin Mahmuzić, direktor sarajevske filijale Sparkasse banke.