Finansije
0

Sparkasse bank otvorila treću poslovnicu u Tuzli

FENA
Sparkasse Bank danas je svečano otvorila svoju treću poslovnicu u Tuzli, dok je otvaranje novog prostora u Fojnici najavljeno za 20. maj ove godine.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović je tokom obraćanja na ceremoniji podržao jačanje prisustva Banke i otvaranje radnih mjesta u Tuzli, a zvanicama se obratio i direktor Sparkasse Bank Sanel Kusturica.

Kusturica je kazao da je Sparkasse Bank u protekle tri godine bila sigurno jedna od najdinamičnijih i kreditno najaktivnijih banaka na tržištu, a da je regionalni centar Tuzla jedan od onih centara koji generišu veliki dio ukupnog uspjeha Banke.

"Današnje otvaranje nove poslovnice u Tuzli, kao i planirani novi prostor u Fojnici, su dokaz da ostajemo vrlo aktivni. Bezuslovno smo opredijeljeni da i u ovim kriznim vremenima ostanemo aktivan partner privredi, građanima, javnom sektoru i zajednici generalno", rekao je Kusturica.

U periodu od 2009. do 2012.godine Filijala na prostoru Tuzlanskog kantona imala je kreditni rast od 145 posto i pustila u opticaj više 200 miliona KM plasmana, dok su depoziti u istom periodu rasli za skoro 120 posto.

Sparkasse Bank će sa dvije novootvorene poslovnice imati 46 poslovnica, gotovo 80 bankomata, a 450 uposlenih Banke opslužuje više od 170 000 klijenata širom BiH.

Banka je u proteklim godinama bila vrlo prisutna na tržištu nudeći nova bankarska rješenja, te u svojoj paleti ima sve vrste konvencionalnih i modernih bankarskih proizvoda.

Uskoro će ova paleta biti obogaćena jedinstvenim kartičnim proizvodom na bh. tržištu – beskamatna MasterCard kreditna kartica za plaćanje na rate na svim prodajnim mjestima u zemlji, inostranstvu i online, saopćeno je iz Sparkasse Bank.