Finansije
7

"Slikaj i plati", jedinstven način plaćanja Vaših računa

Sparkasse Bank je prva banka koja je tržištu BiH ponudila revolucionarnu uslugu plaćanja režijskih računa pod nazivom "Slikaj i plati".
Nova funkcionalnost "Slikaj i plati" je dio Sparkasse mBanking aplikacije za pametne telefone koja je dostupna za Android i iPhone uređaje. Uz pomoć ove funkcionalnosti klijentima je omogućeno da plaćaju račune automatskim popunjavanjem naloga na osnovu jednostavnog slikanja računa.

Na ovaj način se može platiti bilo koji podržani račun (struja, telefon, komunalije, itd.), bez prostornog i vremenskog ograničenja.

"Sparkasse Bank je dodatno obogatila svoju mBanking uslugu novitetom 'Slikaj i plati'. Funkcionalnost 'Slikaj i plati' predstavlja brzo i praktično rješenje koje značajno unapređuje način plaćanja režijskih računa, te pojednostavljuje i olakšava izvršavanje obaveza korisnika. Dovoljno je mobilnim uređajem fotografirati uplatnicu, a platni nalog se automatski popunjava. Nakon provjere popunjenih podataka preostaje samo korak slanja naloga na obradu. Kao inovativna banka pratimo savremene svjetske trendove u bankarstvu i oslanjajući se na rastući broj korisnika pametnih telefona prepoznali smo potrebu klijenata za što potpunijom uslugom mBankinga.

Pored nove funkcionalnosti 'Slikaj i plati', korisnici Sparkasse mBanking aplikacije mogu, na jednostavan i brz način, izvršavati razne finansijske transakcije i to znatno jeftinije u odnosu na platni promet na šalteru Banke, pregledavati stanje prometa i obaveza na računima i karticama, te imati uvid u razne korisne informacije. Sparkasse mBanking zamijenjuje šalter Banke, dok mobilni uređaj postaje 'Banka na Vašem dlanu', a razvojem novih funkcionalnosti kao što je 'Slikaj i plati' trudimo se da klijentima olakšamo svakodnevne poslove", izjavila je Alma Kratovac, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom Sparkasse Bank.