Finansije
10

Sberbank je najbrže rastuća bankarska organizacija u svijetu

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sberbank je najbrže rastuća bankarska organizacija u svijetu i Sberbank BH već sada vidi pozitivne rezultate poslovanja, a ubuduće će se fokusirati na dodatno poboljšanje usluga koje nudi klijentima, stanovništvu i pravnim subjektima, rekao je to danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.

Istaknuo je da Banka trenutno nije među pet prvih banaka u BiH, ali da joj je to cilj , dodavši da se sada radi na rebrendiranju mreže pošto je Sberbank ušla u centralnu i istočnu Evropu akvizicijom Volksbank International AG u februaru 2012. godine.

"Kada govorimo o odnosima s kupcima, ne mislim samo na ljubaznost i efikasnost, iako je očito da su ove stvari veoma bitne, već također mislim i na sposobnost slušanja onoga što naši klijenti žele. Razvijamo naše proizvode kao odgovor na potrebe naših klijenata. To je, vjerujem, ključ za razvoj snažne i obostrano korisne povezanosti na duži rok", rekao je predsjednik Uprave Sberbank BH Edin Karabeg.

Direktor područja za poslovanje sa stanovništvom Jasmin Spahić istaknuo je da Sberbank BH, između ostalog, nudi stambene i kredite bez žiranata s vrlo atraktivnim kamatnim stopama i povoljne penzionerske kredite, a da su među novim proizvodima štednja uz osiguranje života i slobodna štednja uz bonus premije.

Vedran Peršić, vođa Odjela marketinga i komunikacija Sberbank BH, najavio je za sutra premijeru videospota u BiH koji je zajednički za sve evropske zemlje gdje posluje Sberbank.

"Vaša priča. Vaša banka" je slogan koji Sberbank prezentira u Evropi ovim videospotom.

Sberbank Europe AG upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u osam zemalja centralne i istočne Evrope, a tu su Slovačka, Češka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Ukrajina.

Banke u centralnoj i istočnoj Evropi imaju 280 poslovnica sa 4.400 zaposlenika.

Sberbank grupa na tržištu djeluje oko 170 godina i ima oko 100 miliona klijenata.