Finansije
70

Sarajevo: Union banka otvorila poslovnicu u Ferhadiji

FENA
(Foto: Anadolija)
U Sarajevu je danas svečano otvorena renovirana poslovnica Union banke u ulici Ferhadija.

Nakon presjecanja vrpce, zvanicama su obratili direktor Union banke Senad Redžić i ministar finansija FBiH Ante Krajina.

Vlada Federacije BiH je većinski vlasnik i dioničar Union banke, a ovom prilikom ministar Krajina je još jednom istakao da je općedruštveni interes građenje jake i stabilne državne komercijalne banke koja treba da postane jedan od stubova razvoja privrede i faktor poboljšanja standarda života svih građana Federacije BiH.

Ova banka, po njegovim riječima, ima specifičan zadatak. Njena poslovna strategija nije isključivo profit, nego ima i zadatak da bude pravi predstavnik poslovnog ambijenta koji će imati mjeru i obzir prema klijentu i vlasniku.

Direktor Redžić je kazao da su se u protekloj godini desile značajne promjene za Union banku i da je siguran kako će sve dosadašnje aktivnosti, kao i sve ono što ih čeka u budućnosti, rezultirati povećanjem kvalitete usluga za građane u BiH.

"Naši građani i preduzeća sa punim pravom očekuju snažnu domaću banku koja će vratiti njihovo povjerenje, doprinijeti stabilnosti tržišta i jačanju konkurencije", istakao je Redžić.

Trenutno se renovira filijala te banke u Konjicu, a do kraja godine planiraju završiti i filijale u Zenici i Tuzli, kao i poslovnicu smještenu u zgradi centrale.

"Mi svakako u budućnosti planiramo širenje naše poslovne mreže, kreiranje kvalitetne palete proizvoda i usluga, izgradnju dobrih odnosa sa lokalnim zajednicama i to kroz podršku odgovornim projektima", istakao je Redžić.

Dodao je da je korporativni identitet Union banke nastao kroz suradnju sa akademskom zajednicom. Kroz konkursne zadatke kreirali su ga studenti iz oblasti arhitekture, dizajna, muzike i marketinga.

Sa otvaranjem renovirane poslovnice Stari Grad kreće i specijalna akcija Union banke i samo za ovu priliku je kreirana jedinstvena ponuda gotovinskih kredita, povoljniji uslovi za oročenje štednje, a tu su i pokloni iznenađenja za sve klijente koji tokom trajanja akcije otvore tekući ili štedni račun u Union banci na području Sarajeva. Specijalna akcija traje do 31. oktobra ove godine.