Finansije
0

Raiffeisen banka proglašena bankom godine u BiH

Klix.ba
Michael Mueller
Michael Mueller
Raiffeisen bank d.d. Bosna i Hercegovina, osmi put je proglašena "Bankom godine u BiH". Ovu prestižnu nagradu dodijelio joj je The Banker, renomirani stručni magazin kompanije Financial Times LTD.

"Ovo priznanje je potvrda uspjeha našeg poslovnog modela, kao i naše vodeće pozicije na bh. tržištu. Također, ovo je i priznanje klijentima koji nam svakodnevno ukazuju svoje povjerenje. Ne smijem izostaviti ni zaposlenike i njihove zasluge za sva naša dostignuća", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini.

Nagradu The Banker magazina za "Banku godine" u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE) već šesti put zaredom dobila je Raiffeisen Bank International (RBI). Inače, to je već četvrta nagrada koju je RBI primio za strateško pozicioniranje, poslovne rezultate i izuzetan kvalitet usluga za pravna i fizička lica u SIE do sada.

Naime, u aprilu je magazin Global Finance RBI-u dodijelio nagradu za "Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi" po deveti put zaredom, u maju je RBI po treći put primio nagradu za "Najbolju banku u SIE i Zajednici nezavisnih država" od EMEA Financea, dok je u julu po sedmi put nagrađen kao "Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi" od Euromoney magazina.

"Činjenica da smo osvojili Grand Slam, odnosno sve četiri važne nagrade, potvrđuje našu vodeću ulogu u SIE i održivi uspjeh. Smatramo da ove nagrade predstavljaju priznanje za naš dosadašnji rad, a ujedno i poticaj za buduće uspjehe", rekao je Herbert Stepic, predsjednik Uprave RBI-a.

Još tri supsidijarna lica RBI-a, Raiffeisen Bank u Albaniji, Priorbank u Bjelorusiji i Raiffeisen Bank u Rumuniji također su sinoć imale razloga za slavlje, budući da su primile lokalne nagrade kao "Banke godine" u zemljama u kojima obavljaju svoje poslovanje.

Priznanja su uručena na svečanoj ceremoniji koja je sinoć održana u Londonu.