Finansije
0

Raiffeisen banka dobitnik tri Zlatna BAM-a

Klix.ba
Raiffeisen banka je dobitnik tri priznanja Zlatni BAM i to za iznos ukupne aktive, iznos dioničkog kapitala i iznos ukupnog kapitala.

Raiffeisen banka je dobitnik tri priznanja Zlatni BAM i to za iznos ukupne aktive, iznos dioničkog kapitala i iznos ukupnog kapitala.

Ova prestižna domaća priznanja Raiffeisen banci deseti put zaredom dodjeljuje poslovno-finansijski magazin "Banke u BiH".

Znatnim povećanjem navedenih stavki Raiffeisen banka je ostvarila ono što je njen direktor i najvljivao – osnažila je uslove za stabilno i sigurno poslovanje uprkos aktuelnoj situaciji na tržištu, ističu organizatori akcije izbora najuspješnijih komercijalnih banaka u BiH, te pojašnjavaju da se rangiranje banaka vrši na osnovu objavljenih skraćenih revizorskih izvještaja o poslovanju u prethodnoj godini.

"Zlatni BAM za nas ima posebnu važnost, jer se dodjeljuje na osnovu objektivne procjene izvještaja o poslovanju banaka. Ovo priznanje je svakako potvrda uspješnosti rada, ali i projekcija uspjeha naših klijenata bez čijeg povjerenja mi ne bismo mogli ostvarivati ovako dobre rezultate. Također, svaka nagrada koju naša banka dobije, domaća ili međunarodna, predstavlja i priznanje za uspješan rad svakog našeg zaposlenika", istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

Raiffeisen banka je dobitnik priznanja "Zlatni BAM" još od 2003. godine, otkad se i dodjeljuje ovo priznanje.