Finansije
0

Raiffeisen Bank: Cilj nam je osnažiti i unaprijediti segment poslovanja s pravnim licima

Ante Odak, član Uprave Raiffeisen banke za segment Corporate poslovanja
Ante Odak, član Uprave Raiffeisen banke za segment Corporate poslovanja
Raiffeisen banka je proteklu godinu završila s uspjehom i ostvarila značajnu neto dobit od 67 miliona KM što predstavlja porast od 24,4 procenta u odnosu na 2014. godinu. Riječ je o rezultatu koji potvrđuje stabilnost poslovanja Banke, ali usklađenost strateških odluka, prema kojima posluje, sa uslovima tržišta. Zahvaljujući jakoj kapitalnoj poziciji, te poboljšanom kvalitetu portfelja, Banka je zadržala svoju snažnu tržišnu poziciju, nudeći klijentima kompletnu i unaprijeđenu uslugu uz najviši nivo kvaliteta, saopšteno je iz Raiffeisen Banke.

Misija Raiffeisen banke je maksimizirati iskustvo koje klijenti imaju s Bankom i biti preferirani poslovni partner. U cilju održavanja i širenja liderske pozicije na bosanskohercegovačkom tržištu, u Upravi Raiffeisen banke su se dogodile pozitivne promjene te se početkom mjeseca maja timu Uprave pridružio još jedan član, gospodin Ante Odak, zadužen za segment Corporate poslovanja. Namjera banke je da se u narednom periodu dodatno razvije u segmentu poslovanja s pravnim licima, te da ojača veze i poboljša kvalitet saradnje s klijentima, čemu će zasigurno doprinijeti značajno višegodišnje iskustvo gospodina Odaka u finansijskom sektoru.

U skladu s navedenim aktivnosti Banke će biti usmjerene na ostvarivanje aktivnog kontakta s klijentima uz nastojanje da proizvode i usluge namijenjene pravnim licima učini što više dostupnim za klijente. Kako bi Banka ostvarila kvalitetnu i uspješnu saradnju s pravnim licima, gospodin Odak će, zajedno sa ostalim kolegama, raditi na ostvarivanju svakodnevnog kontakta s klijentima uz pojedinačni, prilagođen pristup.

Generalno, i u toku tekuće godine Raiffeisen banka će, u cilju unapređenja poslovanja, djelovati u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem. U skladu s tim, aktivnosti Banke će biti usmjerene na kreditiranje kako privrede, tako i fizičkih lica. Također, fokus će biti i na obogaćivanju i razvoju usluga digitalnog bankarstva čiji je cilj smanjenje kompleksnosti pristupa uslugama, te brže i jednostavnije poslovanje sa Bankom.