Finansije
4

ProCredit Bank: Održana prezentacija "Ulazak bih. preduzeća na njemačko tržište"

Klix.ba
U novoj zgradi Uprave ProCredit Bank održana je prezentacija za članove Poslovne mreže na temu "Ulazak bih. preduzeća na njemačko tržište".

Cilj je da se klijentima banke, malim i srednjim preduzećima, približi njemačko tržište i mogućnosti koje ono nudi. Kao što je istakao Alexander Maerdian, zadužen za unapređenje bilateralnih odnosa u predstavništvu Njemačke privredne komore u BiH, ulazak bih. preduzeća na njemačko tržište ima mnoge pozitivne strane kao što su povećanje prodajnog potencijala, diverzifikacija rizika, smanjenje troškova kroz povećanje obima proizvodnje, te radno iskustvo u inostranstvu koje se može primjeniti na našem tržištu.

Njemačka privredna komora podržava izgradnju bilateralnih privrednih odnosa i pruža njemačkim i bosanskohercegovačkim firmama pomoć pri sklapanju novih poslovnih odnosa i saradnji, kroz održavanje redovnih stručnih seminara, povoljnije uslove za posjetu i učešće na sajmovima u Njemačkoj, te održavanje baze podataka malih i srednjih njemačkih i bih. preduzeća, što podstiče i podržava međusobnu saradnju.

"ProCredit Bank je 2011. godine osnovala Poslovnu mrežu, koja na svojim redovnim okupljanjima u gradovima BiH omogućava međusobno umrežavanje privrednika i donosi aktualne teme koje odgovaraju na pitanja s kojima se privrednici susreću. Praktične savjete pri tome nude stručnjaci iz tih oblasti. Cilj nam je klijentima omogućiti da čuju korisne i značajne teme za njihov biznis", izjavila je Maja Mehmedović, izvršna direktorica ProCredit Bank.

Poslovne mreže ProCredit Bank na temu "Ulazak bih. preduzeća na njemačko tržište" će se do kraja godine održati i u Banjoj Luci, Bijeljini, Zenici, Žepču, Travniku i Mostaru.