Finansije
4

ProCredit Bank nudi paušalnu proviziju za preduzeća

FENA
ProCredit Bank nudi jedinstvenu uslugu paušalne provizije za pravne osobe, koja predstavlja jednokratno mjesečno plaćanje provizija i naknada za transakcije po računima i usluge platnog prometa u zemlji i inozemstvu.

Iz te banke navode da, koristeći paušalnu proviziju, klijenti ostvaruju značajne uštede u odnosu na plaćanje pojedinačnih naknada i provizija za usluge platnog prometa koje koriste u ProCredit Bank.

Visina paušalne provizije zavisi od ostvarenog ili dogovorenog obima transakcija putem ProCredit Banke, a broj transakcija obuhvaćen paušalnom provizijom nije ograničen.

Osim toga, uštedu u vremenu ostvaruju i njihove računovođe jer naknade za plaćanje ne moraju knjižiti pojedinačno nakon svake transakcije.

Paušalna provizija uključuje i naknadu za održavanje računa, slanje izvoda e-mailom ili preuzimanjem u poslovnicama banke, kao i Visa Business karticu.

Direktorica Odjela za poslovanje s malim preduzećima Biljana Hadžimustafić-Jevtić izjavila je da su u ProCredit Bank svjesni da je za uspjeh malih preduzeća presudno zalaganje, poznavanje tržišta i spremnost da naprave pravi korak u pravo vrijeme.

"Ali, isto tako znamo da je podrška banke partnera značajan oslonac u tome. S tim u vezi, trudimo se ponuditi usluge u skladu s njihovim potrebama. Smatramo da koristeći paušalnu proviziju u ProCredit Bank, klijenti ostavaruju veoma transparentan, stimulativan i efikasan način obračuna pojedinačnih provizija i mogućnost da izvrše više transakcija za već definiranu cijenu", dodala je Hadžimustafić-Jevtić.

Istakla je da je ovo jedna od usluga za mala preduzeća koju nude, a koja će pojednostaviti njihovo poslovanje, te donijeti značajne uštede koje su neophodne u trenutnom ekonomskom okruženju, saopćeno je iz ProCredit Bank.