Finansije
0

Povoljnije kamatne stope i duži rokovi otplate u Sberbanku

Piše: T. S.
Sberbank BH nastavlja sa podrškom razvoju privrede. Nakon nedavno pokrenute akcije za poduzetnike - kompanije sa godišnjim prometom do dva miliona KM, Sberbank je uvela nove proizvode namijenjene ovim preduzećima.

Radi se o potpuno novim proizvodima na tržištu "Blic revolving kreditu 3 X 12" čija je namjena finansiranje obrtnih sredstva s rokom od maksimalno 36 mjeseci, te "Relaksirajući obrtni kredit" namijenjen za (re)finansiranje trajnih obrtnih sredstava, čiji je rok do 60 mjeseci.

"Kamatne stope na ove kreditne proizvode su veoma atraktivne u odnosu na uslove na tržištu, a posebna pogodnost za naše klijente je što mogu ostvariti i dodatno smanjenje kamatne stope do - 0,6 % ukoliko se opredijele za mogućnosti koje im nudimo", izjavio je direktor poslovavnja sa stanovništvom i poduzetnicima, Jasmin Spahić.

"Pored atraktivnih rokova korištenja, dodatna pogodnost koju nudimo je automatska prolongacija kod blic kredita, što je jedinstvena pogodnost na bh. tržištu", naglasio je Spahić

Sberbank posebnu pažnju posvećuje sektoru poduzetnika obzirom da su oni veoma važni za ukupni razvoj bh. privrede. U skladu s tim treba posmatrati kontinuirane aktivnosti koje Banka poduzima.

Sberbank BH je članica Sberbank grupacije, najbrže rastuće i najdinamičnije bankarske organizacije na svijetu. Sberbank servisira više od 110 miliona klijenata u segmentu stanovništva, te više od milion korporativnih klijenata.

Sberbank BH od februara 2013. godine u procesu je promjene vizuelnog identiteta i prilagođavanja visokim Sberbank standardima. Osim veoma atraktivne ponude proizvoda i usluga, Sberbank BH svojim klijentima nastoji omogućiti da se osjećaju ugodnije i opuštenije u poslovanju sa bankom.