Tužilaštvo za organizovani kriminal
0

Podignuta optužnica protiv 21 osobe u slučaju Agrobanka

SRNA
Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu u slučaju "Agrobanka" protiv 21 osobe zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija.

Optužnica je podignuta protiv nekadašnjeg predsjednika Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušana Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju "Agrobanka".

Optužnica je podignuta i protiv Slavoljuba Korićanca, Bojana Zarića, Bobana Labovića, Vehba Papića, Duška Sekulića, Dragomira Jovanovića, Borke Filipović, Nenada Maričića i Snežane Paunović, pišu beogradski mediji.

Optužnicom su obuhvaćeni i Dragovan Milinković, Miloš Marković, Duško Šunjevarić, Bratislav Mihajlović, Branimir Uzelac, Saud Hasović, Slobodan Ratković, Miloš Uzelac, Milan Antonić, Zvezdan Damjanović i Stojan Stojanov.

Optužnica je podignuta zbog nepravilnosti u vezi sa odobravanjem kredita i bankarskih garancija u "Agrobanci" koji su odobravani preduzećima "Habitfarm", "Swiss pharmacy", "Swiss intermedical", "Product trade finance", "Western Style", "Mercuri international", "Luton", "Novi dani", "Hed komerc" i "Drina timber".

Time je, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, pribavljena imovinska korist u iznosu više od 5,7 milijardi dinara (više od 51 milion eura).

Istraga protiv vlasnika "Habitfarma" Radoslava Sekulića trenutno je prekinuta, jer su vještaci zaključili da zbog trenutno lošeg zdravstvenog stanja ne može da učestvuje u krivičnom postupku, ali će uskoro biti novo vještačenje kako bi se dovršila započeta istraga protiv Sekulića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon podizanja optužnice predložilo produženje pritvora Dušanu Antoniću, Slavoljubu Korićancu, Bojanu Zariću, Dragomiru Jovanoviću, Branimiru Uzelcu i Dušku Sekuliću.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv ostalih okrivljenih protiv kojih su donijete naredbe o sprovođenju istrage, a nisu obuhvaćeni podignutom optužnicom.

Policija provodi aktivnosti iz svoje nadležnosti u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom odobravanja kredita i bankarskih garancija u "Agrobanci" pravnim licima koja nisu obuhvaćena do sada pokrenutim istragama.