Finansije
0

Plaćanje računa BH Telecoma putem SMS poruke za klijente Raiffeisen banke

Klix.ba
Danas su BH Telecom i Raiffeisen banka potpisali Memorandum o razumijevanju kojim se tretira saradnja na projektu uspostave platforme koja će klijentima Raiffeisen banke omogućiti plaćanje računa BH Telecoma putem SMS-a. Implementacijom ove usluge bit će proširena dosadašnja uspješna saradnja ove dvije kompanije.

"Današnje potpisivanje memoranduma smatramo dobrim poslovnim potezom koji će biti realizovan na višestruko zadovoljstvo uključenih strana. Naši klijenti će, nakon što implementiramo ovu uslugu. vrlo jednostavno moći plaćati račune BH Telecoma SMS porukom, bez obzira koju uslugu BH Telecoma koriste ", izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke.

"Uvođenjem usluge mobilnog plaćanja mjesečnih računa BH Telecoma preko bankovnog računa korisnika, BH Telecom se na tržištu BiH pozicionira kao lider u pružanju usluga mobilnog plaćanja. Usluga krajnjim korisnicima omogućava jednostavno i brzo plaćanje mjesečnih računa za usluge BH Telecoma putem mobilnog telefona, odnosno SMS poruke", izjavio je Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma.

"Ova usluga je još jedna u nizu pogodnosti koje ćemo ponuditi svojim klijentima koji koriste usluge BH Telecoma. Preduslov za realizaciju ove usluge je posjedovanje transakcijskog računa u našoj banci. Dodatna prednost ove usluge je što se plaćanje računa vrši bez naknade, što ovu uslugu čini još atraktivnijom", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

Korištenje usluge je za korisnike BH Telecoma potpuno besplatno. Korisnici ne plaćaju proviziju po transakcijama banci, ne plaćaju mjesečnu naknadu za korištenje usluge, niti saobraćaj generisan prilikom korištenja usluge BH Telecoma.

"Potpisivanjem Memoranduma o saradnji u ovoj oblasti sa respektabilnom Raiffeisen bankom Sarajevo želimo da naši građani, a prije svega naši korisnici, imaju nove tehnološke mogućnosti na raspolaganju i nove pogodnosti koje omogućavaju ugodniji život i bolji ambijent za poslovne aktivnosti", istakao je Hamdo Katica, izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma.

Pripreme za uvođenje ove usluge su već započele, a prema projektnoj dokumentaciji usluga bi trebala biti dostupna na tržištu početkom 2013. godine.

Raiffeisen banka i BH Telecom već niz godina uspješno sarađuju u različitim segmentima poslovanja. Već gotovo dvije godine na bankomatima Raiffeisen banke moguća je dopuna ULTRA računa bez plaćanja dodatne provizije neovisno od toga da li se dopuna vrši sa kartica Raiffeisen banke ili neke druge banke.