Finansije
0

Nagrada IIUM-a direktoru BBI banke

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Međunarodni islamski univerzitet iz Malezije (IIUM), jedan od najpoznatijih svjetskih univerziteta i najjači univerzitetski centar iz Malezije, dodijelio je direktoru BBI banke Ameru Bukviću nagradu u kategoriji "Međunarodno bankarstvo".

Godišnja priznanja IIUM-a, koja se dodjeljuju istaknutim pojedincima za razvoj naučne misli, dobitnicima je uručio dr. Mahathir Mohamad, bivši premijer Malezije, na svečanoj ceremoniji u Kuala Lumpuru.

Ovo visoko priznanje u ime direktora BBI banke Amera Bukvića primio je Mirza Vejzagić, bivši zaposlenik BBI banke, koji trenutno živi i radi u Maleziji, saopćeno je iz BBI banke.

Bukvić, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije prisustvovao ceremoniji, dr. Mahathiru zahvalio se putem videolinka. Bukvić je tom prilikom kazao da je počastvovan priznanjem koje dolazi iz ruku jednog od najvećih živućih svjetskih lidera, a profesorima i studentima sa IIUM-a poželio je da i dalje nastave raditi na unapređenju i usavršavanju znanja, te naglasio da je IIUM tokom svoje 30-godišnje tradicije dao veliki broj obrazovanih ljudi među kojima su brojni postali najuspješniji u oblastima za koje su se školovali.