Finansije
4

Isplaćeno 5,8 miliona KM deponentima likvidirane Bobar banke

Piše: G. D.
Agencija za osiguranje depozita BiH preko UniCredit banke Banja Luka isplatila je do 12 sati 5,882 miliona KM, odnosno 692 deponenta likvidirane Bobar banke, izjavio je Perica Rajčević, rukovodilac Tima za isplatu u Agenciji.

Rajčević je rekao da je do 12 sati bilo osam reklamacija, od kojih su dvije riješene odmah, na licu mjesta, te da se službenici Agencije nalaze u svim većim filijalama Unicredit banke. Prema njegovim riječima, isplata teče dobro, na šalterima nema gužvi, a jedan broj bivših štediša bijeljinske banke svoj novac deponuje u UniCredit banci.

On je podsjetio da se rok od pet godina odnosi na period u kojem će novac deponente čekati u banci ukoliko ne dođu ranije iz nekog razloga ili smatraju da su oštećeni, jer se ne nalaze na spisku za isplatu.

Direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić ranije je rekao da je Agencija u obavezi da isplati ukupno 86,61 milion KM za 21.379 deponenata, fizičkih i pravnih lica, dodajući da je na ovaj iznos obračunata kamata.