Finansije
15

Intesa Sanpaolo Banka omogućava primanje i slanje novca putem MoneyGrama

Klix.ba
Građani u Bosni i Hercegovini sada će biti u mogućnosti slati i primati novac od porodice i prijatelja širom svijeta zahvaljujući sporazumu sklopljenom između MoneyGram, vodeće globalne kompanije za prijenos novca i Intesa Sanpaolo Banke BiH, članice Intesa Sanpaolo Grupe.

MoneyGram ovim ugovorom u svakoj zemlji povećava broj klijenata koji mogu koristiti brzu i pouzdanu uslugu za prijenos novca.

"MoneyGram se zalaže za širenje mreže kako bi se zadovoljile potrebe korisnika širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu", rekao je Massimo Canovi, potpredsjednik kompanije za južnu Evropu, i dodao:

"Klijenti u tim zemljama su važni za nas, a mi smo uvjereni da će nam taj odnos pomoći da kontinuiranim nastojanjima poboljšamo kvalitet i dostupnost naše usluge za prijenos novca".

"Konstantno širimo paletu proizvoda i usluga za naše klijente, koju smo sada obogatili i novom uslugom slanja novca putem MoneyGrama. Radi se o brzom i jednostavnom transferu novca putem ove svjetski poznate kompanije. Intesa Sanpaolo Banka je među prvim bankama u Bosni i Hercegovini koja pruža uslugu slanja novca putem MoneyGrama, kako za svoje klijente tako i za sve građane Bosne i Hercegovine“, kazao je Amir Termiz, direktor Sektora poslova sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci BiH, povodom sklapanja ugovora.

O Intesa Sanpaolo Banci

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina je jedna od vodećih banaka na teritoriji Bosne i Hercegovine, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka je u većinskom vlasništvu Intesa Sanpaolo Holding International SA, koja je u potpunom vlasništvu Intesa Sanpaolo SpA Milano, jedne od vodećih evropskih bankarskih grupacija.

Intesa Sanpaolo je prisutna u više od 40 zemalja širom svijeta, dok u 12 zemalja u srednjoj i istočnoj Evropi i regiji Mediteranskog bazena djeluje preko svojih banaka podružnica sa 1.500 agencija i opslužuje 8,4 miliona klijenata.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina pruža usluge za 146.000 klijenata i prisutna je na cijeloj teritorij Bosne i Hercegovine svojom mrežom poslovnica i bankomata.

O MoneyGram International

MoneyGram International, vodeća kompanija za prijenos novca, omogućava korisnicima, koji se ne služe u potpunosti tradicionalnim finansijskim institucijama, da zadovolje svoje finansijske potrebe.

MoneyGram nudi usluge prijenosa novca širom svijeta kroz globalnu mrežu od 327.000 agenata u mjestima - uključujući maloprodaju, međunarodne poštanske urede i finansijske institucije u gotovo 200 zemalja.

MoneyGram također nudi usluge plaćanja računa u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. MoneyGram je uvrštena na NASDAQ berzi oznakom MGI.

Da biste saznali više o prijenosu novca ili plaćanju računa na jednom mjestu posjetite www.moneygram.com ili se povežite na Facebooku.