Finansije
0

Hypo banka nagradila hrabrog zaštitara

Sarajevo-x.com
Dragan Kovačević, zamjenik direktora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka, danas je zvanično posjetio Mladena Gluvajića, zaštitara Hypo banke u poslovnici Banja Luka, koji je prije nekoliko dana profesionalno spriječio pokušaj oružane pljačke banke.

"Današnjom zvaničnom posjetom u njegovu čast želim mu iskreno i ljudski čestitati na savjesnom obavljanju svog posla, a ujedno Uprava Hypo banke je donijela odluku da njegov profesionalizam i dodatno novčano nagradi", izjavio je Kovačević.

"Mladen Gluvajić je pokazao veliku sposobnost, pribranost i nadasve hrabrost kada je pravovremenom reakcijom spriječio pokušaj oružane pljačke poslovnice Hypo banke u Banjoj Luci, razoružavši naoružanog pljačkaša. Ovaj čin je primjer izuzetne hrabrosti i profesionalizma, i malo je ljudi koji su u stanju u ovako stresnoj i opasnoj situaciji reagirati na način kako je on postupio", dodao je Kovačević.

Inače, Mladen Gluvajić je zasposlen u banjalučkoj kompaniji Sector Security koja pruža fizičku i tehničku zaštitu Hypo banci Banja Luka.

"U ovakvim situacijama prvo na što pomislite jeste kako da brzo i efikasno neutrališete prijetnju, ali, iskreno, i sam instinkt vas tjera da radite ono što je ispravno. Ostao sam smiren i reagovao na najbolji mogući način, jer su i moj život i život zaposlenih i klijenata banke u tom trenutku bili ugroženi i moj jedini cilj je bio zaštititi ljude oko sebe. Same opasnosti u kojoj ste se nalazili postanete svjesni tek kada sve prođe", rekao je Mladen Gluvajić i zahvalio se Hypo banci na ukazanoj pažnji i vrijednoj nagradi.

Uprava banke se posebno želi zahvaliti zaposlenima i menadžmentu kompanije Sector Security na dosadašnjoj saradnji, pruženoj podršci i iskazanom profesionalizmu, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Centru javne bezbjednosti Banja Luka na profesionalnom i brzom angažmanu u lišavanju slobode počinioca ovog krivičnog djela.

"Sigurnost naših klijenata i zaposlenih nam je na prvom mjestu, i banka će učiniti sve što je u njenoj moći da sistem zaštite svojih poslovnica i dalje drži na najvišem profesionalnom nivou, i kroz fizičko i kroz tehničko osiguranje", poručio je Kovačević.