U Sarajevu dvije nove poslovnice
0

Hypo Alpe Adria banka se neće povući iz BiH

SRNA
Hypo Alpe Adria banka demantovala je izvještaje pojedinih medija o svom povlačenju sa tržišta bivše Jugoslavije, najavljujući da će sutra otvoriti dvije nove poslovne jedinice u Sarajevu, u naseljima Grbavica i Ciglane, čime nastavlja razvijati svoje poslovanje i strateško širenje poslovne mreže.

Iz Hypo Alpe banke Banjaluka i Mostar saopšteno je da su izvještaji o povlačenju sa tržišta bivše Jugoslavije nastali zbog najave reprivatizacije ove banke od strane predsjednika njene uprave Gottwalda Kranebittera.

"Ono što je predsjednik Gottwald Kranebitter zaista rekao je činjenica koja je poznata od nacionalizacije banke 2009. 	godine da će se banka reprivatizovati kada će ponovo biti stabilna", navodi se u saopštenju. 

Saopšteno je da će priprema procesa prodaje početi sredinom 2012. godine, pri čemu će ova banka u obzir uzeti samo potencijalne kvalitetne partnere koji će omogućiti dugoročno održivo poslovanje, ali da će ona pod novim vlasnikom nastaviti da posluje u BiH.

U ovoj banci kažu da je BiH jedno od ključnih tržišta Hypo Grupe sa 16,5 posto tržišnog učešća, sa oko 400.000 klijenata čiji broj kontinuirano raste, zbog čega je među tri najveće bankarske grupacije u zemlji.