Finansije
0

Dodijeljena "Kristalna prizma" Raiffeisen banci

FENA
"Kristalna prizma" za najuspješniju banku u 2011. godini dodijeljena je Raiffeisen bank BH d.d., najuspješnije osiguravajuće društvo je Sarajevo osiguranje d.d., a titula najuspješnijeg u oblasti mikrokreditiranja pripala je mikrokreditnom društvu Mikrofin d.o.o. Banja Luka.

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge Revicon d.o.o. Sarajevo i poslovni magazin Prizma u okviru projekta Rangiranje banaka, osiguravajućih društava i mikrokreditnih organizacija u BiH, organizirala je danas ceremoniju dodjele nagrada "Kristalna prizma" a na osnovu rezultata poslovanja u prethodnoj godini.

Također su izabrani i najuspješniji menadžeri za 2011. godinu.

Najuspješniji menadžer u oblasti bankarstva je Berislav Kutle, direktor UniCredit bank Mostar, najuspješniji menadžer u oblasti osiguranja je Dinko Muslin, direktor Euroherc osiguranja d.d., a najuspješniji menadžer u oblasti mikrokreditiranja je Braco Erceg pomoćnik direktora Mikrofine d.o.o. Banja Luka.

Ceremoniji dodjele "Kristalne prizme" prisustvovali su premijer FBiH Nermin Nikšić, gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, premijer i ministri kantona, ugledni profesori, direktori banaka i osiguravajućih društava u Bosni i Hercegovini.