Finansije
0

BBI banka otvorila filijalu u Goraždu

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI), danas je u Goraždu otvorila svoju 20. organizacionu jedinici. Filijala je smještena na adresi Seada Sofovića Sofe br. 7 i klijentima će pružati proizvode i usluge za fizička i pravna lica koji su u skladu sa islamskim principima i Zakonom o bankama FBiH.

U prisustvu brojnih ličnosti iz javnog i privrednog života Bosansko-podrinjskog kantona, te velikog broja građana, poslovnicu su simboličnim presijecanjem vrpce otvorili direktor BBI banke Amer Bukvić, načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović i šef novootvorene poslovnice Ismet Bukva.

"Dobre vijesti dolaze iz Goražda koje u posljednje vrijeme bilježi stalni napredak i razvoj. Sretan sam da je BBI, banka koja posluje u skladu s islamskim principima i čiji osnivači dolaze iz najbogatijih zemalja svijeta, svoju poslovnicu otvorila u našem gradu“ kazao je na otvaranju načelnik općine Goražde, zahvalivši se Bukviću i naglasivši društevnu ulogu koju BBI banka ima kroz finansiranje povratka, te stipendiranje, svake godine, više od 500 učenika, studenata i postdipolomaca iz BiH.

"Otvaranjem filijale u Goraždu BBI banka pokazuje svoju predanost razvoju regije Bosansko-podrinjskog kantona, stoga je ova filijala jedna od najvažnijih u našoj mreži. Nadamo se da ćemo donijeti dobrobit građanima, ekonomski ojačati ovaj region, te putem turske finansijske linije povećati broj povrataka i razvijati multietičnost. BBI banka je jedna od najbrže rastućih banaka, koja u posljednjih pet godina bilježi prosječni godišnji rast od 25 posto i čiji su osnivači više od 50 zemalja članica Islamske razvojne banke (IDB). Banka čije je poslovanje od strane vodećih rejting agencija ocijenjeno sa najvišim ocjenama triple A (AAA)“, izjavio je, između ostalog, na svečanom otvaranju Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Filijala će radnim danima biti otvorena od 8 do 16 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Bosna Bank International na ovaj način ne samo da će većem broju građana pružiti mogućnost korištenja proizvoda islamskog bankarstva, nego je otvorila i nova radna mjesta.