Finansije
0

Asa osiguranje bilježi rast premije od 3,3 posto

FENA
ASA osiguranje je uprkos krizi i prezasićenom tržištu na kojem posluje još 18 osiguravajućih kuća završila 2011. s premijom osiguranja u iznosu od oko 9,8 miliona KM i time povećalo premiju osiguranja za oko 3,3 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Direktor ASA osiguranja Edib Bašić ističe da je ova firma zadovoljna rezultatima ostvarenim u prošloj godini, a naročito ako se uzme u obzir da je ASA osiguranje jedna od najmlađih osiguravajućih kuća u FBiH.

  • Kada se odlučuju za osiguravajuću kuću klijenti najčešće traže tradiciju i brojnost, ali su kod nje prepoznali sigurnost i brzinu u isplatama. To je naš recept za poslovni uspjeh, rekao je Bašić.

S obzirom na to da je ASA osiguranje članica ASA grupacije, koja se između ostalog bavi i uvozom i prodajom novih automobila, u portfelju preovladavaju automobilska osiguranja s nekih 80 posto, a slijede imovinska i osiguranja osoba s po 10 posto.

Ova osiguravajuća kuća ima 78 zaposlenih i rasprostranjenu mrežu od 24 svoja i 22 posrednička prodajna mjesta širom FBiH gdje posluje.

Prva polica osiguranja izdata je 26. oktobra 2007., a Društvo danas ima 41.902 aktivnih ugovora o osiguranju.