Finansije
10

Akcija Sberbank BH za privrednike: Povoljniji uslovi kreditiranja i tarife plaćanja

Klix.ba
Sberbank BH pokrenula je prodajnu akciju za mala preduzeća (preduzeća sa prihodima prodaje do 2 miliona KM) nudeći im određene kratkoročne i dugoročne kredite pod posebno povoljnim uslovima. Osim povoljnijih uslova kreditiranja za ovaj segment, Banka nudi i atraktivne tarife plaćanja, zavisno od vrste usluge.
"Sektor malih preduzeća je veoma važan za ukupni razvoj bh. privrede. Održavanje tekuće likvidnosti, trenutna neravnoteža priliva i odliva i nabavka zaliha, samo su neki od izazova sa kojima se susreću privrednici. U želji da im pomognemo da uspješno odgovore na ove izazove, ali i da prošire svoje poslovanje dodatnim investiranjem, prilagodili smo našu kreditnu ponudu kako bismo im omogućili da unaprijede svoje poslovanje", istakao je predsjednik Uprave Sberbank BH, Edin Karabeg.

"Posebna pogodnost za mala preduzeća jesu veoma atraktivne tarife plaćanja, posebno kod elektronskog bankarstva. I na ovaj način nastojimo olakšati privrednicima poslovanje", dodao je Karabeg.

Sberbank BH je članica Sberbank grupacije, najbrže rastuće i najdinamičnije bankarske organizacije na svijetu. Sberbank servisira više od 110 miliona klijenata u segmentu stanovništva, te više od milion korporativnih klijenata. Sberbank BH od februara 2013. godine u procesu je promjene vizuelnog identiteta i prilagođavanja visokim Sberbank standardima. Osim veoma atraktivne ponude proizvoda i usluga, Sberbank BH svojim klijentima nastoji omogućiti da se osjećaju ugodnije i opuštenije u poslovanju sa bankom.