Novo ruho za novo doba
0

FOTO / FIMA banka je postala Moja banka

Sarajevo-x.com
Moja banka je novo ime za nekadašnju FIMA banku. Sa promjenama u vlasničkoj strukturi banke, osiguran je svježi kapital, ali i nove ideje za unapređenje poslovanja. Uprava banke je izradila ambicioznu strategiju poslovanja koja se bazira na stvaranje novih vrijednosti kroz kvalitetne usluge usmjerene ka zadovoljavanju potreba svakog pojedinačnog klijenta.
"Naša vizija je biti najbolja domaća privatna komercijalna banka koja istinski razumije potrebe svojih klijenata. Želimo ponuditi klijentima sigurnost poslovanja, sa stalnom orijentacijom ka stvaranju novih vrijednosti. Želimo biti partneri sa našim klijetnima izgrađujući međusobno povjerenje kroz dostupnost profesionalnih usluga", rekao je direktor Edin Muftić na današnjoj pres-konferenciji.

On je istakao da je ovo vrijeme kreiranja novih vrijednosti te da stvarajući jaku domaću banku pokazuju mogućnosti sinergije domaćih potencijala i kapaciteta. Muftić je dodao da banka razvijajući novi uslužni model želi biti siguran partner za razvoj bh. privrede i transparentnosti u poslovanju sa stanovništvom.

Banka je promijenila ime i logo. Novi logo oslikava veće ambicije i veće ciljeve banke. Novi logo prikazuje banku kao modernu i sposobnu kompaniju i koja je trajno u promjeni.

"Svojim jedinstvenim oblikom strijele, kao simbola smjera i ambicioznosti, logo precizno i snažno komunicira usmjerenost banke ka zadovoljavanju potreba svakog pojedinačnog klijenta“, istakao je dizajner Goran Marković, tvorac loga.

On je dodao da "logo banke prenosi energiju već na prvom sastanku kroz rukovanje. On predstavlja jasan i čvrst stisak uz tri pokreta ruke. Upravo je stisak ruke simbol mira i veoma značajan dio međuljudskih odnosa".

Banka je osnovana krajem 2006. godine i najmlađa je banka na tržištu FBiH. Dva puta je osvajala priznanje Zlatni BAM za najveći rast depozita u 2007. i 2008. Posluje na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, a svoje usluge pruža putem mreže od 14 poslovnica i zapošljava 143 osobe. Najveći pojedinačni vlasnik Banke je ASA Finance d.d. sa 45,55 posto, ali zajedno sa ostalim dioničarima članovima grupacije imaju preko 51posto udjela. Ostali domaći investitori imaju 10,4 posto, a inostrani 38,6 posto vlasništva, rečeno je na konferenciji za novinare.