biznis
0

Filijala BBI banke u Visokom na novoj adresi

Klix.ba
Filijala BBI banke u Visokom od danas posluje u novim prostorijama u ulici Alije Izetbegovića broj 39, preko puta Općine Visoko.

U prisustvu brojnih građana, klijenata i poslovnih partnera Banke, simboličnim presjecanjem vrpce, filijalu su otvorili Amra Babić, načelnica Općine Visoko i Amer Bukvić, generalni direktor BBI banke.

"Preseljenje u nove, veće i funkcionalnije prostorije BBI banka će svojim klijentima pružiti još bolju i kvalitetniju uslugu. Naši rezultati poslovanja pokazali su da smo jedna od najbrže rastućih banaka u BiH i ukupnom poretku banaka smo na devetom mjestu, sa rekordnim rastom aktive od 25,8 posto. Također, štednja građana tokom prošle godine porasla je za 39 posto što govori o povjerenju koje građani imaju u instituciju BBI banke. Kao društveno odgovorna banka kroz VIP klub povezujemo domaće privrednike i pomažemo im u uspostavljanju saradnje sa inozemnim tržištima, naročito sa zemljama iz kojih dolaze naši osnivači. Namjera nam je da i ovdje u Visokom sa našim klijentima i budućim partnerima ostvarimo dobru poslovnu saradnju koja uključuje saradnju i kroz VIP klub, odnosno povezivanje sa inozemnim tržištima čime bi im pomogli u jačanju njihovog biznisa. BBI banka odnedavno je i dio menadžmenta United Bank of Albania čime olakšava međusobnu saradnju privreda dvije zemlje", kazao je, između ostalog, Amer Bukvić.

Načelnica Općine Visoko Amra Babić istakla je društevnu odgovornost BBI banke u stipendiranju učenika, studenata i postdiplomaca iz BiH, te izrazila želju da zajedničkim snagama Općina i BBI banka rade na unapređenju uvijeta školovanja, obrazovanja i odgoja mladih u Visokom.

"Naravno, ovo je veliki podsticaj i za privrednike iz naše Općine kojima se pruža mogućnost upostave saradnje sa inozemnim tržištima, te kroz različite finansijske linije i dostupnost povoljnim sredstvima", izjavila je načelnica Babić.

O novim uslugama, elektronskom bankarstvu eBBI, novim karticama, Kupovnoj, Prepaid i Gift govorila je rukovoditeljica filijale Visoko Edina Hasečić, ističući kako su ovi proizvodi i usluge jedinstveni na bankarskom tržištu.

Filijala je smještena u centru grada, preko puta Općine, a pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica u skladu s islamskim principima. Radno vrijeme filijale je od ponedjeljka do petka od 8h do 16h, te subotom od 9h do 13h. BBI banka djeluje u 20 filijala/poslovnica širom BiH, a u 2013. godini je planiran nastavak širenja mreže u oba entiteta u BiH.