Zbog licence za otpadne vode
0

Fabrika Vegafruit zatvara pogone?

Piše: T.Sekulić
U javnosti su se pojavili nezvanični navodi da Vegafruit, tvornica za preradu voća i povrća u Doboj - Istoku zatvara svoje proizvodne pogone, no Senahid Huremović, zamjenik direktora Vegafruita, tvrdi da pogoni rade punom parom i da nema riječi o prekidu rada i otpuštanju radnika.

Naime, Vegafruit još uvijek nije dobio licencu za otpadne vode bez koje je nemoguć nastavak rada, ali čelni ljudi ove kompanije tvrde kako je sam proces dobijanja dozvole još uvijek u toku, te se čeka odluka Općine Doboj - Istok.

"Netačni su bilo kakvi navodi da otpuštamo radnike i da zatvaramo proizvodne pogone. Još uvijek traju pregovori s općinom i mi se nadamo da ćemo uskoro dobiti saglasnost koja nam je potrebna. No, u svakom slučaju tvornica Vegafruit ostaje u Doboj - Istoku".

Također, bilo je navoda i o tome da će tvornica Vegafruit biti u potpunosti prebačena u Gradačac, te da su već transportovane mašine.

"Vegafruit ostaje u Doboj - Istoku, no tačno je da će doći do reorganizacije, ali to je najviše zbog uštede", kazao je Huremović za Sarajevo-x.com ne želeći precizirati o čemu se tačno radi.

U Općini Doboj - Istok, pak, su nam kazali da je sjednica Vijeća na kojoj će se raspravljati o davanju licenci za otpadne vode, zakazana za 13. novembar, te da više informacija o tome trenutno ne mogu dati.

Ova tvornica je od strateškog značaja za općinu u kojoj se nalazi i u Vegafruitu je trenutno zaposleno 220 osoba, dok za vrijeme sezone broj zaposlenih premašuje 500. Vegafruit je poznat i po tome što svoje proizvoda plasira na svim stranama svijeta.