biznis
0

EVD Holandije realizira projekt povezivanja kompanija

FENA
Agencija za međunarodno poslovanje i suradnju (EVD) koja je dio Ministarstva ekonomskih poslova Holandije putem Službe za povezivanje kompanija realizira projekt povezivanja kompanija iz zemalja u razvoju s holandskim poslovnim partnerima s ciljem stimuliranja investicija u ove zemlje.

Ova usluga je dostupna u više od 40 zemalja u Africi, Južnoj Americi i istočnoj Evropi. Zainteresirane kompanije mogu stupiti u kontakt s ambasadom Nizozemske u svojoj zemlji a ambasada će procijeniti prijedlog putem konsultacija sa svojom lokalnom mrežom. Prijedlozi koji dobiju pozitivnu ocjenu u ambasadi bit će proslijeđeni u EVD.

EVD pruža podršku kompanijama i javnim organizacijama koje su aktivne u polju međunarodnog poslovanja i razvoja i saradnje. EVD obavlja ovaj posao putem plasiranja informacija o stranim tržištima, promoviranja holandskih poslovnih interesa u inostranstvu i putem pružanja savjeta na individualnoj osnovi. Ova agencija je uključena u veliki broj programa te koristi mnoštvo uspostavljenih regulativa kako bi pružila strukturnu i finansijsku podršku konkretnim sektorima i poslovima.