biznis
0

Euromoney: Priznanje Raiffeisen banci BiH

FENA
Raiffeisen bank d.d. BiH i ove je godine proglašena “najboljom bankom u BiH”, a nagradu joj je dodijelio britanski finansijski časopis Euromoney.

Prema ocjeni magazina, Raiffeisen banka najveća je banka u BiH, s tržišnim učešćem većim od 21 posto. U 2006. zahvaljujući širokoj mreži poslovnica širom BiH u kojoj se opsluživalo više od 600.000 klijenata, aktiva Banke porasla je za gotovo 25 posto, pojašnjavaju u Euromoneyu.

Također, u protekloj godini zabilježen je impresivan porast kredita fizičkih i pravnih subjekata za 35, odnosno za 36 posto.

“U uvjetima izražene konkurencije na bankarskom tržištu priznanje Euromoneya ima izuzetnu važnost za nas. Naše aktivnosti bit će usmjerene ka ostvarenju ciljeva koji će omogućiti naš daljnji kontinuirani uspjeh u svim segmentima poslovanja”, izjavio je direktor banke Michael Mueller.

Najboljom bankom u svojoj zemlji proglašene su i banke Raiffeisen mreže u Albaniji, Srbiji i Slovačkoj, dok je Raiffeisen Investment AG izabran za “najbolju investicionu banku u Crnoj Gori”.

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) i njegova podružnica za CIE - Raiffeisen International Bank-Holding AG proglašeni su “najboljom bankom u centralnoj i istočnoj Evropi”.

RZB Grupacija osvaja nagradu za najbolju banku u regionu CIE već treći put uzastopno.