biznis
0

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali nove ugovore

FENA
Nove ugovore o proširenju i modernizaciji BH Mobile mreže vodećeg bh. telekomunikacijskog operatora potpisali su u Sarajevu predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle Zagreb Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Hamdo Katica.

Novi ugovori vrijedni su 3.800.000 eura, a odnose se na proširenje kapaciteta mobilne mreže BH Telecoma, čime se doprinosi ukupnom tehnološkom razvoju u BiH.

Realizacija projekata predviđa se za početak septembra, dok je ugovor o isporuci 50 baznih stanica u završnoj fazi potpisivanja, saopćeno je u nedjelju iz BH Telecoma.

"Izuzetno sam zadovoljna što Ericsson Nikola Tesla nastavlja saradnju s BH Telecomom u području mobilne telefonije. Novi ugovori otvaraju nam perspektivu za još veće zajedničke projekte s našim strateškim kupcem na daljnjoj modernizaciji mobilne mreže u BiH", naglasila je predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević nakon potpisivanja ugovora.

Generalni direktor BH Telecoma Hamdo Katica je nakon potpisivanja istaknuo da će se realizacijom potpisanih ugovora omogućiti kvalitetniji nadzor i upravljanje sistemom mobilnih komunikacija usmjerenih prema krajnjim korisnicima mobilne mreže BH Telecoma.