biznis
0

Energon facility management preuzeo Grand centar Ilidža

FENA
Grand Centar Ilidža postao je prvi trgovački i poslovni centar u Bosni i Hercegovini čiji su vlasnici upravljanje i rukovođenje Centrom prepustili profesionalnoj kompaniji Energon facility management d.o.o.

U Sarajevu je danas tim povodom održana pres-konferencija te je istaknuto da su Energon facility management, vodeća kompanija u facility managementu na području bivše Jugoslavije, i Grand Centar Ilidža nedavno potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji.

Facility management je usko specijalizirana oblast koja integrira veliki broj usluga, od tehničkog održavanja objekta sa svim servisima i tehničkom opremom, do zakonskih ispitivanja tih sistema. U istu grupu ulazi i usluga čišćenja objekta, zaštitarska služba, te sistemi kontrole pristupa objektu.

Predsjednik Uprave Energon facility managementa Zagreb Željko Kućiš kazao je da korisnici usluga Energon facility managementa dobijaju cjelovita rješenja u području tehničkog, infrastrukturnog, te komercijalnog upravljanja i održavanja nekretninama, odnosno, svih aspekata neophodnih za besprijekorno funkcioniranje poslovnih i komercijalnih objekata.

U Bosni i Hercegovini ova kompanija posluje od 2009. godine, od kada je počela obavljati poslove tehničkog i higijenskog održavanja za TC Merkur-Otoka.