biznis
0

Energoinvest potpisao ugovor s danskom kompanijom European Wind Farms A/S

FENA
Kompanija Energoinvest d.d. Sarajevo potpisala je prošle sedmice ugovor o saradnji u vjetro i hidroenergiji s danskom kompanijom European Wind Farms A/S.

Ugovor o saradnji potpisali su direktor Energoinvesta d.d. Džemail Vlahovljak i direktor Europeana Wind Farms A/S Knud - Erik Andersen.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ambasador Kraljevine Danske u BiH Niels-Jørgen Nehring, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vahid Hećo, te članovi menadžmenta Energoinvesta.

Saradnja u vjetroenergiji odnosi se na izgradnju vjetroelektrana na teritoriji Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Energoinvesta.

Energoinvest d.d. je kao lokalni partner zadužen za osiguranje uvjeta izgradnje, a danski partner je, obzirom na značajno iskustvo u ovoj oblasti, nosilac znanja i tehnologije.

U hidroenergiji potpisani ugovor se odnosi na izgradnju malih hidroelektrana. Finansijsku konstrukciju ugovora osigurava European Wind Farms A/S, a bh. kompanija je zadužena za tehničku realizaciju.

Ovaj ugovor partnerima otvara mogućnost budućeg poslovanja na tradicionalnim tržištima Energoinvesta, tj. zemljama Magreba.