biznis
0

Energoinvest i Hidrogradnja ugovorili poslove u Libiji

FENA
Direktori Energoinvesta d.d. Sarajevo i Hidrogradnje d.d. Sarajevo Džemail Vlahovljak i Semin Mašić potpisali su danas ugovor o izvođenju građevinskih radova u Libiji.

Energoinvest je prošle godine potpisao ugovor s Elektroprivredom Libije, GECOL za projektovanje, isporuku i izgradnju dalekovodne linije 400 kV - 720 km u Libiji.

Prilikom realizacije ovog ugovora javila se potreba za angažovanjem građevinske firme, što je dovelo do saradnje s Hidrogradnjom.

Ugovor se odnosi na izvođenje građevinskih radova, odnosno temelja dalekovodnih stupova na području Bengazija, na dužini od 24 km.

Vrijednost ugovora je 6,4 miliona libijskih dinara, što iznosi oko 3,5 miliona eura. Rok za realizaciju ovog ugovora je devet mjeseci.

Hidrogradnja će biti angažovana za proizvodnju i ugradnju materijala, dok će tehničku dokumentaciju, nadzor, lokaciju za izgradnju proizvodnih kapaciteta i kampa za radnike osiguratii Energoinvest.

Važno je istaći da je ovo rezultat zajedničkog nastupa bh. firmi čime se otvara mogućnost za nove velike poslove na ovom tržištu, saopćeno je iz Energoinvesta.