biznis
0

Energetska industrija UAE želi investirati u BiH

Sarajevo-x.com
Po preporuci princa Ujedinjenih Arapskih Emirata Abu Dhabi, Njegove ekselencije Diaba Bin Zayed Al Nahayana, u Sarajevo je, u posjetu Bosna Bank International, doputovala osmočlana delegacija Elektroprivrede i vodoprivrede Abu Dhabi, na čelu sa jednim od vodećih ljudi te kompanije Ahmedom Saif Al Darmakiem.

Delegacija ove, jedne od najvećih kompanija u energetskoj industriji u svijetu, koja investira i posluje i u evropskim državama (Velika Britanija, Holandija...), osim što je posjetila Bosna Bank International, danas se susrela i sa dr. Harisom Silajdžićem, članom Predsjedništva BiH, dr. Nedžadom Brankovićem, premijerom Federacije BiH, Kemalom Kozarićem, guvernerom Centralne banke BiH, te Mustafom ef. Cerićem, reisu-l-ulemom IZ BiH i razgovarala o mogućnostima investiranja u Bosnu i Hercegovinu.

"Ova visoka delegacija iz najvećeg emirata u UAE i jednog od najvećih finasijskih centara u svijetu, izrazila je izuzetan interes za investiranje u energetski sektor BiH, u sektor nekretnina i najavila da će sve svoje operacije u BiH kanalizirati putem Bosna Bank International“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI.