biznis
0

Elektroprivredi BH koncesija za vjetroelektrane na Podveležju

FENA
Elektroprivreda BiH (Sarajevo-x.com)
Elektroprivreda BiH (Sarajevo-x.com)
Na nastavku 63. sjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koji je održan danas u Mostaru, Vlada je usvojila odluku o dodjeli koncesije J. P. Elektroprivredi BH d. d. Sarajevo za korištenje građevinskog zemljišta radi izgradnje vjetroelektrana na platou Podveležja.

Vlada je usvojila i odluku o utvrđivanju prava i dodjele jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenčadi u 2011. godini, kojom se stvaraju preduvjeti za nastavak dodjele 400 maraka rodiljama na području HNŽ-a.

Vlada je usvojila i odluke o utvrđivanju visine osnovice za plaće svim korisnicima Proračuna HNŽ-a i o odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok u mjesecu siječnju.

Vlada je razmatrala informaciju ministra gospodarstva Esada Hume o trenutnom stanju u poduzeću "Granit" iz Jablanice i zadužila premijera Srećka Borasa, resornog ministra i predstojnika Vladina Ureda za zakonodavstvo Juru Jerkića da s predstavnicima svih nadležnih tijela i institucija nastave razgovore oko rješavanja nagomilanih problema u tome poduzeću.

Iz oblasti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila izvješće o planu i realiziranju jesenje sjetve i izvješće o berbi grožđa za 2010. godinu.

Vlada je dala suglasnost na Program rada i financijski plam Agencije za privatizaciju HNŽ-a za 2011. godinu, stoji u priopćenju iz Vladina ureda za odnose s javnošću.