biznis
42

EESTEC Android Workshop : U korak sa svjetskim trendovima iz oblasti programiranja

Radionica koja okuplja mlade i ambiciozne studente iz čitave Bosne i Hercegovine s ciljem kreiranja inovativnih mobilnih aplikacija je zvanično otvorena. Ceremoniji otvaranja su prisustvovali predstavnici kompanije Atlantbh, te predstavnici Američke ambasabe u Sarajevu. Ispred Američke ambasade učesnicima se obratio Drew Giblin - Ataše za kulturu i obrazovanje.

EESTEC Android Workshop se održava u modernim novootvorenim prostorijama Networksa u Sarajevu. Korištenje ovog divnog prostora za realizaciju radionice je omogućio Phillip Morris International. Cilj radionice je pomoći mladima iz čitave Bosne i Hercegovine da kreiraju što bolje mobilne aplikacije, ali i da unaprijede svoja dosadašnja znanja o Android tehnologijama i budu u korak sa svjetskim trendovima iz ove oblasti programiranja.

Radionica se sastoji iz dva dijela. U prvom dijelu participanti su bili u prilici da slušaju online predavanja koja su držali predstavnici kompanija Atlantbh i Devlogic. Drugi dio radionice se održava u toku ova dva dana.

Preko 50 mladih iz čitave Bosne i Hercegovine koji su u prethodnom periodu radili na ostvarivanju svojih ideja za mobilne aplikacije će tokom trajanja radionice biti u prilici da dorađuju i usavršavaju svoje aplikacije uz pomoć istaknutih stučnjaka. Pored toga učesnicima je obezbijeđen trening Presentation tips and tricks koji će učesnicima pomoći steći prezentacijske vještine koje su važan faktor kako za prezentovanje gotovog produkta, aplikacije, tako i u životu. Također, participanti će prisustvovati prezentacijama kompanija Atlantbh, DevLogic i Authority Partners, a između prezentacija moći će uživati u igricama koje je obezbijedio naš godišnji partner Red Bull.

Realizaciju ovog projekta je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Za više informacija o takmičenju i EESTEC Android Workshop-u posjetite: www.eaw.eestec-sa.ba.