biznis
0

Edukacija za zvanje HACCP menadžera nastavlja i u 2008.

Sarajevo-x.com
Zbog sve većeg interesa javnosti, ciklus edukacija na temu "HACCP sistem i njegova impementacija" za zvanje "HACCP Menadžer" nastavlja i u 2008. godini. Prvi u nizu planiranih seminara održat će se u terminu 18.02.-22.02.

Ovaj seminar mogao bi biti posebno interesantan za pojedince sa ili bez radnog iskustva koji će kroz edukaciju biti osposobljeni za rad kao HACCP menadžeri ili savjetnici/konzultanti za kvalitetu, sigurnost/bezbjednost ili zdravstvenu ispravnost hrane, ili žele biti interni auditori za hranu.

Seminar bi mogao intersovati i menadžere, stručnjake i djelatnike iz kompanija koje rade ili se pripremaju za rad na implementaciji HACCP-a te za stručnjake i djelatnike iz područja ugostiteljstva, proizvodnje,distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije,biohemije, hemije, biologije, tržnim inspektoratima, stručnjacima za DDD.

Ciljevi i koristi primjene HACCP-a su preventiva bolesti prenosivih hranom, bolja reputacija, smanjenje troškova laboratorijskih analiza, redukcija gubitaka usljed škarta, poboljšanje sistema osiguranja kvaliteta, izvozne mogućnosti, edukacija internih stručnjaka donosi uštedu kod angažamana vanjskih konsultanata, a krajnji cilj je zadovoljstvo i zdravlje potrošča što podliježe izakonskim obavezama reguliranim Zakonom o hrani i Zakonom o veterinarstvu.

Prijave za seminar su do 14. februara, a broj mjesta je ograničen.

Svoju prijavu možete poslati na e-mail: [email protected].