{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu

F
20.1.2009. u 11:47
0
0
Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu
0
Edukacija o HACCP-u u mljekarstvu
Edukativno-konsultantska firma Bio-Base d.o.o. Sarajevo, koja djeluje u okviru Poslovnog inkubatora Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA), pripremila je novu edukaciju o temi "Uvod u HACCP - mljekarstvo".
Prvi seminar će biti održan 28. januara, a namijenjen je proizvođačima mlijeka, otkupnim stanicama, mjekarskim industrijama, distributerima, mljekarskim zadrugama i udruženjima.

Kako ističu iz kompanije Bio-Base, HACCP je sistem kontrole sigurnosti hrane i kao zakonska obaveza preduvjet je za izvoz na tržište EU.

Također, uvođenjem HACCP-a u mljekarstvu smanjuje se opasnost od trovanja mlijekom i mliječnim proizvodima, povećava iskoristivost mlijeka kroz pravilno provođenje higijenskih postupaka, a povećava i povjerenje kupaca.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: