biznis
0

Edukacija mladih u oblasti poduzetništva

FENA
U sklopu edukativne podrške mladim osobama koje započinju ili planiraju početi vlastiti biznis, Općina Novi Grad Sarajevo, SERDA d.o.o. (Sarajevska regionalna razvojna agencija) i OSCE misija u BiH, putem Centra za razvoj biznisa Novi Grad Sarajevo organizuju edukaciju mladih osoba iz oblasti preduzetništva koji će biti održan u prostorijama Centra za razvoj biznisa od 21. do 23. maja.

Javni poziv za edukaciju objavljen je u aprilu 2008. a broj planiranih polaznika je 18.

Na učešće u besplatnoj trodnevnoj edukaciji iz oblasti marketinga, managmenta, poslovnog planiranja, izrade business plana, izrade marketing plana, malih i srednjih preduzeća, pravne regulative pokretanja vlastitog biznisa mogli su se prijaviti mlade osobe od 18 do 35 godina koje imaju mjesto prebivališta na području općine Novi Grad Sarajevo, mladi koji namjeravaju pokrenuti ili su u fazi pokretanja vlastitog biznisa te mladi sa SSS, VŠS, VSS.

Svim polaznicima edukacije osigurana su uvjerenja kao dokaz o završenoj edukaciji. Zadnji dan edukacije planirano je da polaznici samostalno urade biznis plan. Polaznici čiji biznis planovi budu najbolje ocijenjeni (prva III) dobit će novčane nagrade koje je osigurala Općina Novi Grad Sarajevo, saopćeno je.