Kruna uspješne godine
0

Ećo Company dobio certifikat 9001:2008

Sarajevo-x.com
Svečanost povodom dodjele certifikata ISO 9001:2008 za sistem upravljanja kvalitetom, koja je u srijedu 23. decembra upriličena u sjedištu kompanije Ećo Company, uz prisustvo velikog broja zvanica te poslovnih partnera, predstavlja ključni događaj u smislu promocije sistemskog pristupa kvalitetu.

Vizija razvoja kompanije je biti vodeći u regiji na polju inovativnosti, prepoznavanja i zadovoljavanja potreba kupaca, primjene novih tehnologija i dizajnerskih riješenja, a sve navedeno pretočiti u kvalitetan proizvod.

"Implementacijom sistema upravljanja kvalitetom obuhvaćen je svaki segment naše kompanije, od nabavke sirovina, istraživanja, razvoja, proizvodnih procesa pa sve do prodaje i marketinga, stoga je kvalitet prisutan u svakom području našeg djelovanja", saopćili su iz kompanije.

"Certifikat nas obavezuje na stalno poboljšavanje i razvoj standarda kvalitete, u interesu naših kupaca, međutim ovo je tek početak ostvarivanja naše vizije razvoja, koja je osim kontinuiranog monitoringa i usavršavanja sistema upravljanja kvalitetom orjentisana i na uskalđivanje sa svim Europskim normama i pravilnicima u oblasti industrije namještaja što će osjetno povećati obim izvoza na Europsko tržište", rekao je prisutnima prilikom obraćanja direktor kompanije gosp. Suad Ećo.

Osim velikog broja nagrada i priznanja koje su uposlenici i menadžment primili tokom godine iz stručne ali i šire javnosti, kompanija bilježi stalno povećanje obima proizvodnje i broja upsolenih te znatan izvoz na Europsko tržište što je u vrijeme globalne recesije zaista impresivan rezultat.

Ovom prigodom u sklopu brand-a Inside koji predstavlja segment ekskluzivnog namještaja i enterijera Ećo Company najavljena je kolekcija 2010 koja će biti prezentovana javnosti početkom 2010 godine.

Dizajnerski tim koji radi na novoj kolekciji obećava veliki broj noviteta, novu kolekciju materijala te interesantne i moderne linije i oblike. Kolekcija će biti popraćena sloganom Product od Bosnia and Herzegovinia čime se želi skrenuti pažnja javnosti da je cjelokupan proces izrade od ideje i dizajna do proizvodnje orjentisan na domaću pamet i ljudske resurse.