biznis
0

FOTO / Druženje i roštiljada u zavodu Pazarić

Sarajevo-x.com
Štićenici Zavoda Pazarić u subotu su uživali s prijateljima na roštilju i dobro se zabavili sa Mirsadom Abdagićem - Kiketom. Humanitarnu akciju pod nazivom "Podarimo osmijeh" i ovoga puta organizovala je Sarajka Emina Džanko sa svojim prijateljima.

Ovog puta uz pomoć mreže maloprodajnih objekata Atom i njihovih dobavljača, organizovali su roštiljadu i druženje za oko 400 štićenika.

Posjeti se pridružio i popularni Kike, kojem su se štićenici izuzetno obradovali, a kako je sve to izgledalo za vikend možete pogledati na fotografijama.

"Drago nam je kada Emina dođe, uvijek nam nekoga dovede i donesu nam poklone. Vodili su nas i na utakmicu Željezničara. Dobio sam dres", sa osmijehom je rekao štičenik Meša koji je skoro sedam godina u zavodu, a već pet godina se druži sa Eminom Džanko.

Džanko je istakla da humanitarne akcije organizuje iz zadovoljstva.

"Nema ljepšeg osjećaja nego kada vidite osmijeh na njihovim licima i radost zato što smo došli. Kada vas neko od njih zagrli i kaže vam da vas voli to zaista i misli. Njihove su emocije iskrene što je velika rijetkost u današnjem društvu. Svaki put nam uljepšaju dan, zna tu ponekad biti i suza kod osoba koje prvi put dolaze sa nama. Ovoga puta nas je došlo malo, samo uži krug prijatelja, ali svakako za Bajram planiramo neku veću aktivnost", kazala je.

U Zavodu Pazarić boravi više od 400 štićenika, a svi koji se pridruže akciji kažu da su prošli kroz najneobičnije iskustvo u životu.