biznis
0

Dragan Pavić novi generalni direktor Energopetrola

FENA
Skupština dioničara Energopetrola izabrala je danas u Sarajevu novi Nadzorni odbor, koji je za novog predsjednika Uprave i generalnog direktora imenovao Dragana Pavića, dok će funkciju predsjednika Nadzornog odbora vršiti Robak Karoly.

Ugovor o dokapitalizaciji prema kojoj konzorcij INA-MOL preuzima 67 posto vlasništva nad kompanijom Energopetrol potpisan je 8. septembra prošle godine.

Predsjednik uprvnog odbora INA-e Tomislav Dragičević izjavio je na konferenciji za novinare nakon Skupštine dioničara da je konzorcij nakon 27 mjeseci došao do kraja posla. Da je posao završen ranije, kazao je on, to bi se vidjelo i na Energopetrolovim pumpama.

Osim uključivanja u lanac maloprodaje INA-e i MOL-a, pripremljen je niz aktivnosti za poboljšanje poslovanja Energopetrola. Dragičević je najavio da će konzorcij učiniti sve u prenosu tehnologije, a najviše za skladištenje i maloprodaju, zatim uvesti više ekonomske standarde i modernizirati pumpe.

Dinamika investicija planirana ugovorom će sigurno biti ispoštovana, naglasio je Dragičević.

Za Energopetrol ovaj ugovor znači više robe i novi asortiman te sasvim drugu situaciju kada je u pitanju likvidnost firme, a Dragičević je najavio da pritom cijene neće biti skuplje.

Na Energopetrolovim pumpama više neće biti nestašice roba, a zajedno sa federalnim i državnim vlastima ova će kompanija raditi na tome da se napravi više reda u ovoj oblasti, poručili su iz novog rukovodstva Energopetrola.