Trebinje
0

Dokapitalizacija izlaz iz krize za preduzeće "Agrokop"

SRNA
Trebinje
Trebinje
U trebinjskom poljoprivrednom preduzeću "Agrokop" bit će urađena dokapitalizacija u saradnji sa Vladom Republike Srpske kako bi ovaj najveći proizvođač grožđa u Srpskoj izašao iz krize, odlučeno je na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine akcionara ovog preduzeća.

Na Skupštini je zaključeno da će paralelno sa dokapitalizacijom biti isplaćen i novac za deset zaostalih plata zaposlenima i zarade sezonskim radnicima od jula prošle godine.

Vlasnik "Agrokopa" Aleksa Kostović kaže da će dokapitalizacijom biti obezbijeđena neophodna finasijska "injekcija" koja će pomoći da se sanira situacija u preduzeću kako bi se u narednom periodu normalno nastavilo sa poslovanjem.

"Veliku zahvalnost dugujemo Vladi RS koja je bila spremna da učestvuje u dokapitalizaciji i omogućila preduzeću izlazak iz krize", rekao je Kostović.

Suvlasnik preduzeća Dušan Kozić kaže da će emisija akcija preduzeća u procesu dokapitalizacije biti u vrijednosti oko dva miliona maraka, a cijeli proces treba da bude završen do maja ove godine.

On kaže da radnici neće morati da čekaju na izmirenje duga, jer će istovremeno sa procesom dokapitalizacije biti obezbijeđena i sredstva za isplatu zaostalih plata za zaposlene i sezonce, tako da će, kako ističe, nesmetano biti završeni svi proljećni radovi.

Šef sezonskih radnika u "Agrokopu" Bosa Bodiroga kaže da je njihovo strpenje na izmaku, jer im "Agrokop" od prošle godine duguje naknade za obavljanje raznih sezonskih poslova na plantažama.
"Sva obećanja rukovodstva su izigrana. Od obećanja ne možemo da živimo, a ukoliko nam naše zarade ne budu isplaćene, tužit ćemo ih", poručila je Bodiroga.