U junu
0

"Dječiji sajam" u Skenderiji

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Centar Skenderija - Sarajevski sajam u terminu od 5. do 9. juna 2008. godine po drugi put organizira Međunarodni sajam posvećen djeci pod nazivom "Dječiji sajam".

To je jedina sajamska manifestacija ovakve vrste u BiH, a Sarajevski sajam je i ove godine pripremio raznovrsne prateće sadržaje.

Manifestacija će biti popraćena stručnim predavanjima vezanim uz pravilan odgoj, zaštitu i obrazovanje djece. Između ostalog, za vrijeme trajanja Sajma, djeca će se moći zabaviti u velikoj igraonici, svakodnevno gledati kratkometražne animirane filmove u specijalnoj kino sali, upoznati čarobni Barbie svijet, prisustvovati YU-GI-OH turnirima, te se družiti sa maskotama popularnih likova kao što su: Ninja kornjače, Fifi, Kiki i Super Billy, obavještavaju organizatori.

U Sajamskoj dvorani, bit će postavljen i stage na kome će se svakodnevno odvijati raznovrsna veoma zanimljiva dešavanja: djeca će moći uživati na dječijim modnim revijama, učiti plesati sa plesnim klubovima, družiti se sa poznatim ličnostima, uživati u pozorišnim predstavama, učestvovati u raznovrsnim radionicama te vježbati sa ritmičarkama iz KRG ''Bosna''.

Brojnim sadržajima, specijalnim sajmskim popustima, te raznovrsnim degustacijama i poklonima, Sarajevski sajam i izlagači su se pripremili da dočekaju preko 30.000 posjetilaca.

U okviru Sajma, bit će dodijeljene i nagrade pobjednicima Međunarodnog festivala ''Iskre znanja''. Ulaz na sajam je 1 KM, a kolektivne posjete Sajmu (uz najavu organizatoru na telefon 033 445 156) su besplatne.

Uz svaku kupljenu kartu posjetioci će dobiti na poklon časopis "Dječiji sajam 2008“.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 19, a zadnji dan Sajam se zatvara u 17 sati.