biznis
0

Dita - uspješno prvo polugodište 2007. godine

Sarajevo-x.com
Poslovni rezultati Industrije deterdženata Dita tokom prve polovine 2007. godine indiciraju ostvarenje značajnog rasta u poređenju sa prošlogodišnjim rezultatima.

Tako je za prvih 6 mjeseci 2007. u odnosu na prvih 6 mjeseci protekle godine zabilježen rast proizvodnje od 30%. Količinski rast prodaje iznosi 43 % dok je vrijednosni u iznosu od 41%. Na domaćem tržištu ostvaren je rast realizacije od 45%, dok realizaciju na ino tržištu oslikava porast od 34%.

Kvalitet proizvoda usklađen prema posljednjim svjetskim trendovima, njihov dobar plasman i na domaćem i na ino tržištu, te kontinuirana i sve veća potražnja Ditinih vodećih brendova ARIX, IDA i 3DE, osigurali su ovoj uspješnoj kompaniji dobre poslovne rezultate kao i validnu, dugotrajnu vizu za efektan budući prodor na ino tržišta.

Na osnovu dosadašnjeg rasta i Ditinih izvoznih planova, u narednoj godini očekuje se znatno povećanje izvoza u odnosu na rezultate ostvarene u prvom polugodištu 2007. godine.

Naime, u ovom trenutku, Dita je u fazi pregovora u vezi sklapanja novih, značajnih poslovnih partnerstava na osnovu poslovnih kontakata ostvarenih prilikom prezentacije proizvodnog asortimana i tehnologije na Svjetskom sajmu "Private label“ proizvođača u Amsterdamu u maju ove godine.