IRBRS
0

Disciplinski postupak protiv dvojice rukovodnih radnika

FENA
Uprava Investiciono-razvojne banke RS-a donijela je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv dvojice rukovodilaca odjeljenja te banke za koje je Komisija za hartije od vrijednosti utvrdila da su učestvovali u trgovanju akcijama „Medicinske elektronike“.

Kako je saopćeno iz IRBRS-a, oni su udaljeni s radnog mjesta do okončanja postupka i utvrđivanja eventualne odgovornosti.

Podsjećanja radi, Komisija za hartije od vrijednosti RS-a podnijela je Osnovnom sudu u Banjoj Luci prekršajnu prijavu protiv Nikice Bajića i Dragana Cerovca jer su sumnjivim radnjama oborili cijenu akcija prije prodaje 35 posto državnog kapitala u banjalučkoj „Medicinskoj elektronici“.

IRBRS je zatim državni kapital u ovom preduzeću u centru Banje Luke prodao za 183.000 KM, a kupac je Mile Radišić.

Bajić je šef odjeljenja za plasmane pravnim osobama u IRB-u, a Cerovac, šefa odjeljenja za upravljanje hartijama od vrijednosti u IRB-u.

Istovremeno, Bajić je i član Upravnog odbora „Medicinske elektronike“, a Dragan Cerovac, predsjednik Nadzornog odbora tog istog preduzeća, što je u kontroli koju je provela Komisija smatrano otežavajućom okolnosti za navedene osobe.