biznis
0

Direktorica misije USAIDA-a otvara konferenciju o tržištu električne energije u BiH

FENA
Vlada SAD-a putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) saopćila je da će direktorica Misije USAID-a u BiH Jane Nandy otvoriti konferenciju o osnivanju tržišta električne energije u BiH, čije je organiziranje podržao USAID.

Dvodnevna konferencija počinje 13. septembra u 13.30 sati u hotelu "Zenit" u Neumu.

Među učesnicima konferencije bit će predstavnici Vijeća ministara BiH, entitetskih i kantonalnih vlada, donatorskih organizacija, elektroenergetskog sektora i velikih potrošača, regulatora i medija.

U saradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te resornim entitetskim ministarstvima, USAID-ov projekt REAP organizira ovu konferenciju kako bi se bolje razumjeli i podržali reforma i razvoj energetskog sektora u BiH.

REAP je četverogodišnji projekt čiji je cilj pomoći Bosni i Hercegovini da se potpuno integrira u regionalna i evropska tržišta, te restruktuiraju i komercijaliziraju kompanije iz energetskog sektora.

Do danas je američka vlada putem USAID-a osigurala više od milijardu dolara pomoći namijenjene ekonomskom, demokratskom i društvenom napretku Bosne i Hercegovine.