biznis
0

Direktorica Misije USAID-a prezentira bh. turistički štand

FENA
Direktorica Misije USAID-a u BiH Jane Nandy u četvrtak će tokom Dana međunarodnog turizma u Banjoj Luci predstaviti bh. turistički štand koji je finansirao USAID.

U petak, na ceremoniji otvaranja manifestacije Dani bh. finansija u Banjoj Luci, direktorica Misije zvanično će najaviti pokretanje novog USAID-ovog projekta, Partnerstvo za napredne reforme u ekonomiji (PARE), najavljeno je iz USAID-a.

Turistički štand BiH osvojio je prvu nagradu na WTM-u u Londonu, najvećem turističkom sajmu na svijetu. Nagrađeni štand dio je pomoći koju je USAID osigurao za promociju turizma u BiH.

Nešto ranije, USAID je finansirao promotivni videospot „Enjoy Life in BiH“ te kreiranje i promociju bh. turističkog brenda. Zahvaljujući ovim aktivnostima, broj turističkih posjeta u BiH porastao je ove godine za 19 posto.

PARE je četvorogodišnji projekt koji će pružati tehničku pomoć sektoru finansija u BiH i sektorima bankarstva, osiguranja i tržišta kapitala.

Cilj projekta je, između ostalog, standardiziranje regulative za ove sektore da bi ona bila u skladu s principima Evropske unije.