Nakon pet mjeseci
0

Direktor Bosnalijeka Nedžad Polić dao otkaz

FENA
Nedžad Polić (Foto: Klix.ba)
Nedžad Polić (Foto: Klix.ba)
Na šestoj redovnoj sjednici Nadzornog odbora Bosnalijeka d.d. danas je jednoglasno, na lični zahtjev, razriješen dužnosti direktor Bosnalijeka Nedžad Polić.

Direktor Polić je Nadzornom odboru uputio zahtjev za sporazumni raskid ugovora, navodeći više razloga za svoju konačnu odluku.

"Ovaj potez je pomoć Bosnalijeku da prevaziđe ovu krizu", istakao je direktor Polić prilikom obraćanja Nadzornom odboru, te dodao da su glavni razlozi za takvu odluku navedeni u njegovom zahtjevu za sporazumni raskid ugovora (radnog odnosa), a koji su vezani za dugotrajne neriješene sudske procese, koji su uzrokovali izostanak njegovog upisa u sudski registar kao direktora Društva.

Zatim je naveo zahtjev Hadena SA za sazivanjem Skupštine dioničara na kojoj će biti glasano o razrješenju dužnosti postojećih članova Nadzornog odbora.

Također je istakao da su tri od pet članova Nadzornog odbora, koji su ga imenovali na tu dužnost, podnijeli ostavke i čekaju da ih Skupština dioničara razriješi.

"U takvim okolnostima, a rukovodeći se željom da Bosnalijek što prije izađe iz teškog stanja, te izbjegne dodatne sudske epiloge, koje kao kompanija ne bi izdržala, odlučio sam da zatražim od Nadzornog odbora sporazumni raskid ugovora na temelju kojeg sam obnašao dužnost direktora", rekao je u izlaganju Polić.

Nedžad Polić je za direktora Bosnalijeka imenovan 18. oktobra 2012. Sporazumnim raskidom ugovora odlučeno je da će otkazni rok trajati maksimalno 60 dana od današnjeg dana ili do izbora nove uprave, ukoliko se njeno imenovanje dogodi ranije, saopćeno je iz sektora Odnosi s javnošću Bosnalijeka.