biznis
0

Deset bh. drvoprerađivačkih kompanija na sajmu u Kelnu

FENA
Na Međunarodnom sajmu namještaja IMM Cologne 2012, koji je zvanično otvoren danas u njemačkom gradu Kelnu, zajednički nastupa i deset drvoprerađivačkih firmi iz BiH, potvrđeno je Feni u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

Na bh. štandu površine 210 m² svoje proizvode izlažu: Arting gradnja iz Lukavca, Fis iz Viteza, GMP company iz Laktaša, Izazov iz Kalesije, Malagić & Divani iz Brčkog, Nova forma iz Šamca, Oglavina iz Brčkog, Sconto-Prom iz Prijedora, Standard iz Prnjavora i Zedex iz Zenice.

Nakon prošlogodišnjeg nastupa, koji je rezultirao novim poslovima i velikim brojem uspostavljenih kontakata i ove godine je zajedničko izlaganje u Kelnu podržao USAID - Sida FIRMA projekt, u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO).

U okviru sajamskih aktivnosti, pored izlagačkih aktivnosti i planiranog networkinga, za bh. izlagače bit će organiziran i specijalni poslovni susret s predstavnicima Nacionalnog udruženja njemačkih komercijalnih agencija i distribucije, na kojem će se razgovarati o mogućnostima ulaska i prodaje bh. drvoprerađivačke industrije na njemačkom tržištu.

Žiri sajma IMM Cologne i Njemačkog savjeta za dizajn i ove godine je firmi Rukotvorine iz Konjica uoči sajma dodijelio prestižnu nagradu “Interior Innovation Award 2012 - Winner”, za stol “Umbra“ bh. dizajnerice Jasne Mujkić.

Firma Rukotvorine svoje najnovije proizvode izlaže na samostalnom štandu, dok je njen nagrađeni rad predstavljen kao dio posebne izložbe na sajamskom "Bulevaru inovacija“ i takmičit će se za osvajanje specijalne nagrade "Interior Innovation Award - Best of the Best 2012“.

IMM Cologne, koji se od 16. do 22. januara 2012. održava u njemačkom gradu Kelnu, jedan je od najvećih svjetskih sajmova namještaja koji se priređuje u 11 izložbenih hala u okviru impozantnog arhitektonskog kompleksa na površini od 250 000 m².